Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ – ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ



Μία δεκαετία χαμένη σε ότι αφορά τα λιμενικά έργα. Τεσσεράμιση εκατομμύρια ευρώ του Λιμενικού Ταμείου λιμνάζουν στις τράπεζες και κινδυνεύουν να χαθούν. Θα προχωρήσουμε ταχύτατα στις απαραίτητες διαδικασίες για την αξιοποίηση των χρημάτων.

Χάραξη χερσαίας ζώνης σε όλα τα τουριστικά – αλιευτικά καταφύγια, προκειμένου να μπορούν να σχεδιαστούν και να προωθηθούν από το Λιμενικό Ταμείο.

Χάραξη γραμμών αιγιαλού παραλίας και παλαιού αιγιαλού.

Ανάδειξη του φυσικού κάλους του νησιού και των χωροθεσιών περιμετρικά του, με έμφαση στους κόλπους Παροικιάς και Νάουσας π.χ. σπηλιά Αρχιλόχου.


ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ
Ολοκλήρωση της μελέτης και άμεση δημοπράτηση των χώρων υποδοχής – αναμονής του λιμανιού. Ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου και της κυκλοφοριακής σύνδεσης του με το περιφερειακό οδικό δίκτυο, με στόχο την διευκόλυνση της προσβασιμότητας στους χρήστες του λιμανιού.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ 
Άμεση χωροθέτηση του έργου, ωρίμανση μελέτης και ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα



ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΛΟΙΩΝ (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ) 
Ταχύτατη επιλογή θαλάσσιας τοποθεσίας για την ασφαλή πρόσδεση και παραμονή των κρουαζιερόπλοιων. Είναι ένα πρώτιστο έργο και μήνυμα για ποιοτικό τουρισμό, που η Πάρος υστερεί ως τώρα, αδικαιολόγητα.

ΠΑΡΟΙΚΙΑ
Ολοκλήρωση του «master plan» του λιμανιού και χωροθέτηση χρήσεών του. Δημιουργία καταφυγίου τουριστικών σκαφών με μόνιμες και πλωτές κατασκευές. Βελτίωση των υποδομών στο Αλιευτικό καταφύγιο στη θέση Μπουνταράκι.

ΠΟΥΝΤΑ
Δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου για την εξυπηρέτηση των διακινουμένων επιβατών μεταξύ Πάρου-Αντιπάρου.

ΑΛΥΚΗ
Η ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφυγίου είναι προτεραιότητα για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του και δεσμευόμαστε για την ολοκλήρωσή του μέσα στην 5ετία.

ΠΙΣΩ ΛΙΒΑΔΙ
Συντήρηση της διαβρωμένης πλευράς του εξωτερικού κυματοθραύστη. Επίλυση του προβλήματος του φαινομένου που προέρχεται από το αντιμάμαλο. Στέγαστρο αναμονής επιβατών.

ΑΜΠΕΛΑΣ
Η υφιστάμενη κατάσταση έχει δημιουργήσει διάβρωση περιμετρικά του κυματοθραύστη. Ο μόλος έχει υποστεί καθίζηση και θα πρέπει να εξεταστεί ακτομηχανικά η διάταξη των έργων και να αποκατασταθεί σύμφωνα με μελέτη. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές εξυπηρέτησης των σκαφών.

ΝΑΟΥΣΑ
Θα ολοκληρώσουμε τα απαραίτητα έργα, ώστε να γίνει νόμιμος και ασφαλής λιμένας, ώστε να προσελκύει μεγαλύτερο αριθμό σκαφών.