Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ



Θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας

Τοπική δημοκρατία

Η διαβούλευση όλων των κανονιστικών αποφάσεων του Δήμου – εκτός από την αρμόδια επιτροπή διαβούλευσης – θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου.
Δύο τουλάχιστον ετήσιες γενικές συνελεύσεις ανά κοινότητα.

Εκπόνηση δεκαετών αναπτυξιακών σχεδίων για κάθε κοινότητα ξεχωριστά, μετά από εκτενή διαβούλευση. Στοχεύουμε στη δίκαιη κατανομή πόρων ανά κοινότητα. Θα προσφέρουμε ίσες δυνατότητες για ανάπτυξη σε κάθε περιοχή του νησιού, προάγοντας την ιδιαιτερότητα της καθεμιάς ξεχωριστά, αλλά και κατανοώντας τα ιδιαίτερα προβλήματά της.

Σημασία έχει, επίσης, να αναπτύξουμε ένα πελατοκεντρικό σύστημα με τους τουρίστες, ώστε να έχουμε μία συνεχή επικοινωνία μαζί τους μέσω διαδικτύου και να προωθούμε τα προϊόντα του νησιού μας όλο το έτος.

Είναι απαραίτητο να ενσωματωθούν όλες οι πολιτιστικές πρωτοβουλίες σε ένα κεντρικό φεστιβάλ, το οποίο θα στοχεύει στους επισκέπτες μας. Είναι επίσης σημαντικό να κάνουμε εκδηλώσεις που θα συνδέουν τον πολιτισμό μας με τη δική τους πολιτιστική ταυτότητα (εκδηλώσεις-γέφυρες) π.χ. αρχαίο ελληνικό θέατρο και βυζαντινή μουσική, μεσογειακή μουσική και φεστιβάλ ταινιών κ.α.

Χρειαζόμαστε ακόμη, ένα πολιτιστικό γεγονός (π.χ. αφιέρωμα για το πάριο μάρμαρο) διεθνούς εμβέλειας, ταυτόσημο με το νησί μας, που να προβάλλει το όνομά του διεθνώς, ως προορισμό υψηλής αξίας.